Bilde: Suzann «Tutta» Pettersen er stor på golfbanen og kan alt om golf. Mediene har helt andre regler og forteller ikke objektene om hvordan de opererer. Foto: Thomas J. Russo USA Today Sports/Reuters/Scanpix

Norges golfstjerne Suzann «Tutta» Pettersen føler at VG har vridd hennes uttalelser om Trump på en måte som er grovt misvisende.

Pettersen og Trump er personlige venner. Hennes forhold til Trump var førsteside på en lørdag og sikret sikkert VG godt salg. Men VG kunne ikke dy seg, de måtte henge på en slenger om at Trump «jukser» i golf. Dette underbygger bildet av en narsissist som ikke tåler å tape. Men det er helt feil, sier «Tutta». Hennes ord er tatt ut av kontekst.

Hun fordømte VGs sitatfusk i en tweet tirsdag:

“Sometimes you do interviews and media will twist whatever word/saying to make a headline! It’s shocking to see … this is what I would call #fakenews. Why would I call someone a cheat. … never!” the LPGA star said in a tweet.

Saken har gått over hele verden. Alt som dreier seg om Trump og hans karakter, er good news. Når «Tutta» sier at den som jukser i golf, også jukser utenfor banen, går det rett hjem.

Dette sitatet gikk verden rundt.

“He cheats like hell … so I don’t quite know how he is in business. They say that if you cheat at golf, you cheat at business. I’m pretty sure he pays his caddie well, since no matter how far into the woods he hits the ball, it’s in the middle of the fairway when we get there,” Pettersen said with a laugh, according to the article.

Men det har nok gått opp for «Tutta» at det er en pris å betale for å gi ammunisjon til presidentens fiender. Kjenner hun ikke norske medier? På hennes nivå må man ha full kontroll på kommunikasjonen. VG selger aviser på hennes og Trumps bekostning, og de blåser i omkostningene for henne.

VG sier de står ved sitatene og at de har dem på tape. Alle vet at det er måten man stokker sitatene på, som avgjør profilen på intervjuet.

«Tutta» sier hun har kjent Trump i ti år. De er begge røffe personer med sans for humor.

Personlige relasjoner er den mest dyrebare vare for mediene, og Trump er i en klasse for seg. «Tutta» burde forlangt sjekk på storyen for å unngå overraskelser.

 

Trump ‘cheats like hell’ comment taken ‘way out of context,’ LPGA golfer says

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂