Nytt

Ulf Leirstein må ha visst at NRK hadde mer på ham da han valgte å fratre sine verv. Det NRK viste, var ikke nok. Vanlig porno sjokkerer ikke i dag.

Men sms-er som viser at Leirstein foreslo trekant-sex mellom ham selv, en voksen kvinne og en 15-årig gutt, slår hardere.

– Han foreslo rett og slett at kvinnen og Ulf og jeg skulle møtes og ha sex. Jeg ble ikke konfrontert med dette direkte, og Leirstein spurte meg aldri direkte, men jeg fikk jo se SMS-en etterpå, fordi den sirkulerte.

Avsløringene begynner å minne om britisk politikk, der voksne menns sans for gutter har vært en gjenganger, visstnok fordi gutter har vokst opp på kostskoler, uten jenter.

Hvis Leirstein trodde han kunne komme tilbake til politikken etter en pause, bør han etter dette innstille seg på å finne noe annet å gjøre.

NRK kjenner også til at Leirstein i 2012 sa til kvinnen som mottok tekstmeldingene at han har hatt trekantsex med en annen FpU-tillitsvalgt.

Den tillitsvalgte mannen var på dette tidspunktet over myndighetsalder. Ulf Leirstein var 38 år gammel, stortingsrepresentant og medlem av justiskomiteen.

NRKs Peter Svaar sier de fikk kjennskap til saken allerede i 2012, men valgte ikke å gå ut med den fordi gutten var under seksuell lavalder.

NRK har også fått ny informasjon, skriver Svaar.

Parlamentarisk leder for FrP, Hans Andreas Limi, ser rimelig fortvilet ut. Ikke før har han koblet inn organisasjonsutvalget for å ta seg av de første opplysningene, så får han nye i hendene.

– Dette var nytt for meg, sier Limi. Samtidig innrømmer han at det gikk rykter om noe i den retning i 2012, og at NRK satt på opptak. Siden NRK ikke laget noen sak, stilte FrP saken i bero, sier Limi.

Svaar presser ham på at de hørte rykter, men i dag sier at de ikke visste, og at dette ikke harmonerer. Men slik var partiet den gangen. Man laget ikke bråk av noe unødig.

Leirstein foreslo trekantsex med 15 år gammel FpU-gutt