Nytt

Israel kunngjorde fredag at landet forlater UNESCO. USA forlot UNESCO tidligere i år. Det er FNs vedvarende anti-israelske holdning som gjør at Israel ikke gidder mer.

I de senere år har UNESCO slått inn på en kurs der organisasjonen benekter jødenes historiske tilknytning til sitt eget land. Det er en revisjonisme med klare antisemittiske trekk, og fullstendig ahistorisk.

Foreign Ministry spokesman Emmanuel Nahshon said Friday that the decision was based on the organization’s «attempts to disconnect Jewish history from the land of Israel.» He said the official letter of departure will be submitted before the year’s end and that Israel will leave the organization by the end of 2018.

FN er ute på ville veier, og Trump kommer trolig til å gjøre alvor av advarslene om å kutte i bistanden til FN pga. den antiamerikanske holdningen. Torsdag stemte Hovedforsamlingen mot USAs beslutning om å flytte sin ambassade i Israel til Jerusalem. Trump finner seg ikke i at FN blander seg i amerikansk utenrikspolitikk. Det er merkelig at ikke Frankrike, Tyskland og Storbritannia unnlot å stemme, i stedet for å stemme imot USA.

Avstanden mellom Europa og USA er blitt stor.

Israel to leave UNESCO over ‘attacks’ on Jewish state 

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» her.