Nytt

 Åstedsgranskere undersøker bilen til den tidligere greske statsministeren og sentralbanksjefen Lucas Papademos  etter at en brevbombe detonerte og skadet både ham og sjåføren hans i Athen 25. mai i år. Foto: Costas Baltas / Reuters / Scanpix

Gresk politi har pågrepet en 29 år gammel mann og siktet ham for å ha sendt brevbomber til flere europeiske ledere.

Mannen, som beskrives som en venstreekstremist, ble pågrepet lørdag i det politiet kaller et «ekstremisthus». Etterforskere fant våpen, eksplosiver og falske dokumenter i huset, og de leter nå etter andre skjulesteder for ekstremistmiljøet.

29-åringen er siktet for å ha sendt brevbomben som alvorlig såret den tidligere greske statsministeren Lukas Papademos i mai.

I mars ble en brevbombe sendt til kontoret til Tysklands daværende finansminister Wolfgang Schäuble, men ingen ble skadd. Brevbombene ble også sendt til Det internasjonale pengefondet (IMF) sine kontorer i Paris.