Vestfossen stasjon.

Politiet sperret søndag formiddag av Vestfossen stasjon etter hva de kaller «en alvorlig hendelse» i natt, men gir foreløpig ingen opplysninger om hva som har skjedd.

Vestfossen stasjon ligger i Øvre Eiker kommune i Buskerud.

Operasjonsleder Torben Henriksen i Sørøst politidistrikt bekrefter overfor Drammens Tidende at de har fått melding om at det skal ha skjedd en alvorlig hendelse.

Hendelsen skjedde ifølge politiet natt til søndag, og de fikk melding om saken like etter klokken 11 søndag formiddag, skriver lokalavisen Eikernytt.

Etter at politiet ble varslet om hendelsen sperret en politipatrulje av hele perrongen i en periode og satte opp en presenning over et lite område.

Det har søndag vært foretatt tekniske undersøkelser på stedet.

Operasjonsleder Torben Henriksen sier at han ikke kan gå nærmere inn på saken på grunn av etterforskningen, som er i en innledende fase. Han ønsker heller ikke å si om noen er pågrepet.

Et par timer senere holder politiet fortsatt tann for tunge:

– Vi er ikke så veldig taletrengte foreløpig, sier jourhavende politijurist Per Steinar Bungum til Drammens Tidende kl. 17.

Politiet har mistanke om at det har skjedd en straffbar handling, men Bungum vil ikke komme med noen teorier foreløpig, av hensyn til etterforskningen.

Han oppfordrer eventuelle vitner til å ta kontakt med politiet.

– Hvis noen har vært i området mellom avsperringene og Perrongen pub, og som har sett eller hørt noe som de antar at politiet er interessert i må de ta kontakt.

– Publikum behøver ikke å være bekymret. Det jeg kan si, er at det ikke ligger noen bombe der, og det er ikke snakk om sabotasje, sier Bungum.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.