Nytt

Det er ikke bare kvinner som, etter vestlig forståelse av rettferdighet og justis, urettmessig havner i fengsel i Dubai. En britisk mannlig turist har fått erfare at hans høflige, ja nærmest omtenksomme handling gjorde at han kan risikere at sommerferien forlenges til et mulig tre års opphold.

Skotten Jamie Harron ble arrestert for offentlig uanstendighet i juli. Passet ble konfiskert og han har mistet jobben sin hjemme i Skottland. I tillegg har har han måttet bruke mer enn 300.000 kroner i advokatutgifter.

Så hva var det den 27 år gamle skotten hadde gjort som var så fryktelig? Jo, han hadde vært på en bar og kjøpt seg en drink. Baren var full av folk så Jamie Harron holdt den foran seg for å unngå å søle på seg selv og andre rundt seg. Dessverre for Jamie kom det en mann i veien og Jamie ble nødt til å ta på ham for å hindre en kollisjon. Og det var denne «uanstendigheten» som gjorde at han fremdeles befinner seg i Dubai med en mulig fengselsstraff. Han hadde drukket alkohol og tatt på en mann på baren med det treffende navnet «Rock Bottom».

Police arrived at the Rock Bottom bar 20 to 30 minutes later and arrested Harron, according to his representatives. He was later charged with drinking alcohol and public indecency. Harron is said to have been locked up for five days in Al Barsha prison, before his passport was confiscated and he was released on bail.

Det er så mange turister som havner i fengsel i Dubai for «normal opptreden» at det er opprettet en egen støttegruppe: Detained in Dubai. Grunnlegger Rahda Stirling kommenterte situasjonen for den ulykkelig skotten som ikke ville søle drinken sin på andre:

“I have spoken to Jamie, who is under immense pressure and stress,” said Stirling. “He was expecting to appear in court on Sunday, but the court moved the date without telling him or his lawyer. This led to a sentence of 30 days’ imprisonment for failing to present himself at the hearing.”

 

The Guardian