Nytt

Sylvi Listhaugs hjemfylke leverte landets beste Frp-resultat. Statsråden er naturlig nok strålende fornøyd.

Innvandringsstatsråd Sylvi Listhaug er svært fornøyd for valresultatet, men synes det var mye skittkasting i valgkampen.

Listhaug fikk overveldende tillit fra eget fylke. Med en oppslutning på 22,8 prosent gikk Fremskrittspartiet forbi Ap og ble nest største parti i Møre og Romsdal. Opp 2,8 prosentpoeng fra forrige valg – i et valg hvor Frp gikk tilbake på landsplan.

Listhaug er strålende fornøyd.

– Ikkje minst her i Møre og Romsdal, vi fekk over 22 %, vi er landets beste Fremskrittspartifylke, fortel Listhaug.

– Det er eg utruleg stolt over, og eg vil takke alle som har stemt på oss, og alle som har gitt oss denne tilliten.

Listhaug forteller at hun er sliten etter en hard valgkamp med mye reising, debatter – og skittkasting.

– Det blir snakka om «Listhaug-effekten», at du har markert deg noko voldsomt, og at du sjølv har bidrege til denne skitkastinga?

– Eg meiner at det er mange ting eg har sagt som er teke ut av sin samanheng, det syns eg er veldig synd fordi eg meiner alle skal bli likebehandla.

– Det gjeld tydelegvis eit sett reglar for meg og eit sett for andre, det syns eg er veldig synd. Også meiner eg at valet er gjort og at vi kan legge det bak oss.

– Vi såg jo at etter kvart som Arbeidarpartiet gjekk ned på målingane, vart meir og meir desperate, og slengde meir og meir skit.

Listhaug ser fram til å fortsette jobben som innvandrings- og integreringsstatsråd. Jobben med å integrere tusenvis av mennesker som har kommet til Norge.

– Vi må skape skattebetalarar og personar som blir integrerte i lokalsamfunna sine, dette er ekstremt viktig. Vi må også halde kontroll på grensene, for talet på dei som skal bli integrert har mykje å seie om vi vil lukkast.

 

NRK: Listhaug: – Det har vore mykje skitkasting