Jonas sender nestleder Trond Giske i krigen mot Sylvi. Aldri ham selv – eller Hadia Tajik. Aps interne strategi er at Støre aldri skal møte Listhaug til debatt.

Jonas Gahr Støre har aldri problemer med å rydde tid til å møte statsminister Erna Solberg til dueller i valgkampen. Men han vil absolutt ikke møte Sylvi Listhaug.

Overfor VG bekrefter sentrale rådgivere i Ap at partiets ledelse har hatt denne strategien lenge. En nøye gjennomtenkt strategi for hvem som skal møte hvem – og hvem som ikke skal møte hvem i valgkampen.

Strategien handler om hvordan Aps fremste tillitsvalgte skal gjennomføre debattene med Fremskrittspartiet, og da særlig innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

Torsdag beklaget Sylvi Listhaug på Facebook at Støre ikke vil møte henne til innvandringspolitisk debatt, selv om han angriper henne offentlig:

«Det er på tide at Jonas Gahr Støre snakker med meg, og ikke bare om meg! Jeg har lenge ønsket å møte han til debatt om innvandring og integrering. Jeg møter deg gjerne hvor som helst og når som helst, og lover å rydde kalenderen. Han hevder å være så opptatt av dialog, men det gjelder tydeligvis med alle andre enn meg», skrev Listhaug.

Jonas møter henne med en kald skulder; han sier at han ikke prioriterer det i valgkampen.

– Flere medier skal ha forsøkt å få dere til å møtes til innvandringspolitisk debatt, blant annet VG?

– Det er jeg ikke kjent med.

– Nekter du å møte Listhaug til debatt?

– Vi har diskutert innvandring og integrering gjennom fire år med denne regjeringen. Vi kjører vår egen valgkamp og jeg akter ikke å stille opp i Listhaugs valgkampsirkus, sier Støre.

Ifølge VG er beslutningen om at Jonas Gahr Støre ikke skal stille i duell med Sylvi Listhaug om innvandring tatt lenge før valgkampen kom i gang.

Noe av begrunnelsen er at Aps statsministerkandidat kun skal møte politikere på «sitt eget nivå», altså statsminister Solberg.

VGs kilder sier man er mer positiv til dueller med Siv Jensen, fordi hun både er partileder og finansminister.

Men man er heller ikke begeistret for dueller med Siv Jensen, sammenlignet med direkte konfrontasjoner med Erna Solberg.

– Det er kun hvis ikke Støre har et viktigere arrangement å delta på at en duell med Jensen skal prioriteres, sier en sentral kilde til VG

Mens Ap har rast nedover på meningsmålingene de siste to ukene, har Frp gått oppover.

 

VG: Støre nekter å møte Listhaug til debatt

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂