Säpo-sjef Anders Thornberg har spesifisert antallet av voldelige islamister i Sverige. På bare få år har det økt fra hundrevis til tusenvis.

 Det är ungefär 3 000 personer som vi är intresserade av. Av dem är ungefär 2 000 islamistiska extremister, säger Thornberg.

Men Thornberg understreker at det er et fåtall av dem som har vilje og kapasitet til å utføre et attentat i Sverige. Dette høres i overkant optimistisk ut. Thornberg vet ikke engang nøyaktig hvem alle disse eller hvor de befinner seg, men han mener å ha inngående kjennskap til deres vilje og kapasitet til å utføre terrorangrep.

Det er flere uker at Euronews rapporterte om at Anders Thornberg anslo antallet islamister i Sverige til «a few thousand«. Også Daily Mail meldte det samme. Ja selv Nigerian Tribune fikk med seg dette. Selv om Aftonbladet også rapporterte om saken for noen uker siden så virker det som om interessen i svenske medier er begrenset. Men nå har altså Thornberg spesifisert antallet. Så da har de vel Säpo brukt de siste ukene til å fintelle.

Da gjenstår det bare et lite problem, som han selv sier:

 Men vi måste hitta dem.

En analyse fra Forsvarhögskolan viser til at 300 islamister har reist fra Sverige til Syria og at minst 49 har blitt drept der. Analysen anslår at i september 2016 så hadde 106 islamister returnert til Sverige.

GP   Svenska Dagbladet

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂