Nytt

Zoltán Balog. Foto: Wikimedia Commons.

 

I et intervju med det polske tidsskriftet wSieci sist mandag, sa Ungarns minister for menneskelige ressurser Zoltán Balog at den illegale migrasjonen er en fare snarere enn en mulighet for Europa, og at det multikulturelle eksperimentet representerer en kulturell og sikkerhetsmessig risiko som ikke må tas.

Det går frem av en nyhetsmelding fra det ungarske nyhetsbyrået MTI, som Ungarns regjering har offentliggjort på sine egne nettsider. Situasjonen krever at vi drøfter hva slags fremtid vi ønsker oss, sa den ungarske statsråden, som reiste viktige problemstillinger:

Hungary does not want to leave the European Union, but it does want to change the decision-making processes, and it does not want to leave the European People’s Party either, but is fighting for its national independence and to preserve its Christian way of life, he added.

The European Commission seems “helpless, bewildered and weak” in the face of migration, and has no idea for a possible solution. It is however unwilling to admit this and is also incapable of enduring the fact that Hungary, Poland and Central Europe has come up with its own plan for a solution. Instead of searching for a consensus it is trying to force its own will onto the member states, the Minister said.

EU har ikke lært noenting av Brexit, mener Balog, som ble spurt om det faktum at mange migranter er muslimer, har hatt noen innvirkning på den ungarske migrasjonspolitikken. Balogs svar kan sette kaffen i halsen hos mange:

Mr. Balog said: “Islam is a major culture and religion, which we must respect, but Europe has a different identity, and it is clear that these two cultures are incapable of coexisting without conflict”. “The greatest difference is that in Europe, politics and religion have been separated from one another, but in the case of Islam it is religion that determines politics”, he added.

Noen grå eminenser anser migrasjonen som en løsning på Europas demografiske problemer. Ungarerne er ikke der. I intervjuet fremhevet statsråden i stedet den ungarske familiepolitikken, og viste til at antall ekteskap har økt og antall aborter gått ned.

Det at en familiepolitikk verdt betegnelsen er en bedre løsning enn migrasjon, er innlysende, men det streifer ikke forværelset til vesteuropeiske hjerner, for assosiasjonene går med lysets hastighet til nazi-fascismen, og en mental berlinmur reiser seg på et blunk.

 

Breitbart