Nytt

En asylsøker er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne som ventet på kjæresten sin i ankomsthallen på Oslo Lufthavn i mars i fjor.

Ifølge VG må mannen, som er i starten av 20-årene, møte i Øvre Romerike tingrett i oktober.

– Det har ikke vært noen relasjon mellom partene. Tiltalte har overrumplet fornærmede mens hun ventet på at kjæresten skulle komme hjem. Det hele gikk veldig fort, nesten så hun ikke skjønte hva som skjedde, sier politiadvokat Sonika Sharma i Oslo politidistrikt til avisen.

Politiet har sikret overvåkningsbilder av hendelsen. Det er også vitner til hendelsen, bekrefter politiadvokaten.

Statsadvokatene i Oslo har tatt ut tiltale etter straffelovens paragraf 291 , som omfatter å skaffe seg seksuell omgang ved vold eller truende atferd. Ifølge tiltalen prøvde kvinnen å komme seg unna, gjorde motstand og ropte om hjelp.

– Det er urovekkende at det har skjedd på et offentlig sted hvor folk er på reise og andre har vært til stede under hendelsen – ikke minst fordi fornærmede ble overrumplet på denne måten, sier Sharma.

Tiltalte har erkjent straffskyld for overgrepet, som skjedde like ved noen toaletter i ankomsthallen på flyplassen. Han er bosatt på en institusjon i området, og ble pågrepet samme dag.

 

VG: Asylsøker tiltalt for voldtekt på Gardermoen: – Forgrep seg mot kvinne som ventet på kjæresten