Stemningen blant britene er svært langt unna dialogløsninger. Mine egne venninner som normalt bare deler bilder av vinglass og kattepuser på Facebook er i krigshumør. De har, akkurat som meg, selv kjørt sønner og døtre til konserter på Manchester Arena.

En eldre, dannet og mild dame fortalte meg i butikken for en drøy time siden at disse jihadistene burde enten plasseres i en leir på en øde skotsk øy eller eventuelt kastes ut fra fly over åpent hav. En annen var bekymret for sønnen som skulle jobbe noen måneder i Paris. Dette er helt gjennomsnittlige briter. Og dette er nå hva de sier høyt.

Så når Katie Hopkins tar til orde for interneringsleire (hun er ikke den første som har uttrykt dette offentlig), så har hun mange briter med seg. Men det amerikanske publikummet var nok ikke like modent, for Fox News fikk panikk da Katie Hopkins sa det live i et intervju med dem.

De må interneres og deporteres, sa Katie Hopkins. Og la til at hun tidligere ville kjøpt tanken om at dette ville ført til ytterligere radikalisering. Men nå har vi passert det punktet, sier Hopkins. Dette landet kan ikke tåle enda et terrorangrep.

 “Before, I would’ve bought the idea that, no, this gets more people radicalised. You know, that’s not the solution. But we’ve gone beyond the tipping point. I tell you this country cannot take another attack.”

She added: “We need to hear 650 jihadis that returned to the UK are going to be incarcerated and deported and we need to hear that Saudi-backed Mosques and extreme hate preachers and Imams within those mosques are also going to be shut down and reported.”

Fox News valgte å beklage til seerne etter at Katie Hopkins foreslo at Storbritannia skulle introdusere interneringsleire for jihadister som politiet mistenker er potensielle terrorister.

Her måtte det damage control til! Clayton Morris sa at han fant tanken forkastelig. I sin beklagelse sa han:

“Earlier on the show, we had a couple of guests mention the word internment, the idea of internment camps, as a possible solution to this.

“I think I made it well-known my feeling on that, which I find reprehensible, but on behalf of the network, I think all of us here find that idea reprehensible here at Fox News Channel. Just to be clear.”

Og hans kollega, som også ville beholde den lukrative jobben sin, istemte: “No suggestions of that”.

The Independent

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂