Nytt

Det er ikke så mye å ta seg til på svenske asylsentre kanskje? Da var det jammen heldig at personalet ville stille opp. Lage litt party hjemme hos seg selv, bli litt venner med de mindreårige asylsøkerne, gi dem litt alkohol, nei vent – mye alkohol, en lapdance…

Det är en kväll i Åmål. I en lägenhet på orten dricks det en hel del alkohol. Vissa i sällskapet beskrivs som berusade. Det kräks, det dansas, och till och med ett bord går sönder. I lägenheten finns då bland annat en minderårig ungdom som bor på ett HVB-hem i kommunen. Och flera ur personalen på HVB-hemmet.

Talsmann for Åmåls kommune, Jan Andersson, er ikke imponert:

– Det är helt oacceptabelt, säger Jan Andersson

– Det är grovt oaktsamt och olämpligt av personal att vara på en fest med en minderårig. Vi ser mycket allvarligt på detta, säger Jan Andersson.

Det var i februar at kommunen fikk beskjed om hva som hadde skjedd:

– Den ena i personalen som var med på festen sa upp sig direkt och den andra sa upp sig vid ett senare tillfälle i samband med pågående utredning, säger han.

Disse damene i #Vistårinteut trenger å forlenge tittelen til #Vistårinteututansex.

Det ser ut til å være et større problem enn man har villet innrømme. Alle de hjelpsomme kvinnene. Noen av dem fristes vel til å hjelpe med både det ene og det andre. Billigere enn å reise til Gambia…

Nøyaktig hvor mindreårige disse mennene er – vel, det er en annen debatt.

SVT  Aftonbladet   Pixeltopic