Nytt

To leger i Detroit er siktet for å ha medvirket til å kjønnslemleste unge jenter. Fakhruddin Attar (53) og Farida Attar (50) tilhører samme moské som Jumana Nagarwala. Hun ble arrestert i forrige uke: Lege tiltalt for kjønnslemlestelse i USA

Alle tre tilhører moskeen Anjuman-e-Najmi i Detroit, og er medlemmer av en muslimsk sekt fra India kalt Dawoodi Bohra. Sekten kommer fra vestkysten av India og har tradisjonelt bestått av forretningsmenn, entreprenører og fagarbeidere. Det finnes 1 million av dem på verdensbasis.

The Detroit Free Press reports that Dr. Fakhruddin Attar, 53, and wife, Farida Attar, 50, have been charged with conspiring to perform female genital mutilation. The complaint against them alleges that they allowed Nagarwala to use the Burhani Medical Clinic and helped arrange procedures; Farida is said to have held the girl’s hands “in order to comfort them” while they were being cut by Nagarwala.

Det ser ut til at denne sekten har forbindelser til Norge også:

On Saturday, 21st of June bhai Abdulhusein & Dr Tasnim Alibhai family got the sharaf of ziyafat in the morning at their residence in the town called Kongsberg which lies south of Oslo. An araz was done to form a medical committee in Scandinavia with a total of 17 members.

«Medical committee»? Det høres ikke så lovende ut med tanke på hva de praktiserer.

Klinikken ligger sentralt i Detroit.

 

The Detroit News     BBC    New York Magazine