Nytt

Personen som ble pågrepet i Stockholm-forstaden Märsta tidligere fredag kveld, mistenkt for å ha stått bak terrorangrepet i Drottninggatan samme ettermiddag, skal være en 39 år gammel mann som på internett har vist sympati for IS, skriver Aftonbladet.

Enligt uppgift till Aftonbladet skedde gripandet i Märsta, men mannen, som uppges vara uzbekisk medborgare är folkbokförd i en annan Stockholmsförort.

Hur länge mannen bott i Sverige är ännu oklart. På hans Facebooksida har han bland annat laddat upp propagandafilmer för IS. Han har också gillat en bild på blodiga människor, tagen sekunderna efter explosionen vid Boston Maraton den 15 april 2013.

En bekjent av den pågrepne som den svenske avisen har snakket med, stiller seg uforstående til at denne skal være innblandet, og opplyser at mannen er en firebarnsfar som jobber i byggebransjen.

 

Aftonbladet