Ditlev Conrad Blunck (1798-1853)
Olje på lerret, 74,5 x 99,4 cm, Thorvaldsens museum, København.

Fullstendig titel: Danske Kunstnere i Osteriet La Genzola i Rom (II.version).

Ytterst til høyre sitter en hvithåret Bertel Thorvaldsen, til venstre for ham maleren Ernst Meyer, Ditlev Blunck selv og Jørgen Sonne med grå hatt. Inn gjennom døren kommer Constantin Hansen.  På den andre siden av bordet sitter Michael Gottlieb Bindesbøll (Thorvaldsen-museets arkitekt) i samtale med en servitør, bak ham er Wilhelm Marstrand klemt inn, og ytterst til venstre i gruppen sitter Albert Küchler og tegner.

Den første versjon av bildet ble bestilt av etatsråd J.H. Mundt som et minne fra et besøk i Roma. Her er det Mundt som konfererer med servitøren, og Bindesbøll og Marstrand er utelatt. Maleriet er nå i Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slott, ved Hillerød på Sjælland. Küchler tegner ikke, men får hunden til å gjøre kunster. Personen bak Mundt ser ut til å være en annen av serveringsstedets ansatte.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂