En pappa i Trollhättan står tiltalt for å ha prøvd å få sin datters venninner drept. Motivet kan ha vært at venninnene tok med seg datteren hans ut på fester.

Mannen, som er i 50-årene, er tiltalt for stämpling till mord (planlegging av drap). Han er mistenkt for å ha prøvd å få en slektning til å utføre drapene, sier kammaråklagare (statsadvokat) Robert Beckard til P4 Väst.

– Han har bett personen att ta livet av två tjejer i övre tonåren. Det är kompisar till hans dotter.

Motivet kan ha vært at han syntes venninnene hadde dårlig innflytelse på datteren hans. Da var det greiest å «rydde dem av veien», som statsadvokaten uttrykker det:

– Det finns vissa uppgifter om att mannen ska ha ansett att de här kompisarna har tagit dottern på dåliga äventyr. De ska ha varit på fest och sådana saker. Han tycker de har dåligt inflytande på hans dotter och då har han velat röja de ur vägen.

Mannen kom i søkelyset siden slektningen han ville skulle utføre drapene i stedet gikk til politiet.

– Släktingen har som tur är inte gjort något dumt utan han har i stället gått till myndigheterna och berättat om detta. Han har också spelat in samtal mellan dem. Man hör i inspelningarna att den misstänkte beställer morden. Han vill att de två tjejerna ska röjas ur vägen, sier Robert Beckard.

Det finnes opplysninger om hvordan drapene skulle utføres, blant annet gjennom drukning.

– Det finns lite olika uppgifter. Det finns bland annat en uppgift om att släktingen ska dränka tjejerna och kasta dem i vattnet. De misstänka nämner att det ska ske på olika ställen så att man inte kan koppla ihop morden. Det pratas mycket om pistol också, sier kammaråklagar Beckard.

Mannen har også tidligere vært mistenkt for drapsforsøk på andre personer, men da var ikke bevisene sterke nok, ifølge statsadvokaten.

Den mistenkte nekter seg skyldig.

Pettersons blogg har lest rettsdokumentene, og oppgir at den mistenkte heter Gabriel Mourad, samt at han har behov for tolkning på arabisk.

 

P4 Väst: Skal ha beställd mord på sin dotters kompisar

Pettersons blogg: Beställde mord på dotterns kompisar

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂