I Storbritannia har det i en tid florert et nytt syntetisk stoff – Spice. Å røyke én Spice joint har samme effekt som 100 cannabis joints. Dette er livsfarlig og dessverre veldig billig og tilgjengelig. Prisen er rundt 5 pund per dose – en liten plastikkpose med bilde av Bob Marley er nok til tre røyk og vil gjøre brukeren bevisstløs i ti timer.

Spice lages lokalt ved at man tar plantebiter og sprayer med 5F-ADB – et syntetisk stoff som imiterer cannabis, men som er langt sterkere.

Det er allerede registrert flere dødsfall som følge av dette nye stoffet. Spesielt i Manchester har bruken nådd «epidemiske» høyder ifølge drop-in sentrene for narktikamisbrukere.

Julie Boyle, som jobber for Lifeshare forteller:

‘It’s horrible stuff — a proper epidemic’. ‘I’ve seen people frothing at the mouth and passing out. When some people take it, it’s like someone has pressed pause on the TV. They freeze into one position. In the city centre are people like the walking dead. You wouldn’t even know they were alive. They don’t know where they are. I have never seen anything like this.’

Julie Boyle sier at folk blir avhengige etter tre dager og at 95% av de 3200 hjemløse i Manchester er hektet på stoffet. Risikoen for voldtekt og ran er stor for de bevisstløse brukerne. Forleden måtte 26 ambulanser rykke ut i løpet av én dag som følge av Spice.

Omtrent som i filmen «Shaun of the dead». Her fra Wrexham i Wales.

Birmingham

Birmingham

Ungdommen er sårbar som den er. Spice er svært dårlige nyheter for alle som befinner seg i utsatte posisjoner i utgangspunktet.

Daily Mail   The Sun    The Telegraph

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂