Nytt

Etter å ha mottatt drapstrusler ble det nødvendig å evakuere sosialkontoret i Mönsterås på Sveriges østkyst. Den lille byen har 6352 innbyggere, ifølge Wikipedia. Hva er det som har skjedd her? Alt personale ble tvunget til å flytte til en hemmelig adresse. Det ble både tumulter og drapstrusler etter en beslutning som ble tatt vedrørende en sosialhjelpsmottaker. Vedkommendes slekt og venner ville ha et ord med i laget og stilte mannsterkt opp på kontoret på tirsdag. De var visstnok svært misfornøyde med svensk sosialstøtte.

 

– Det ledde till stim och rent av tumult. Polis tillkallades och tog med sig någon person, säger Claus Kempe, som är informations- och säkerhetsskyddschef på Mönsterås kommun.

Upprinnelsen till hoten är ett beslut som togs om en person. Anhöriga och släkt till personen slöt därför upp under tisdagen för ett möte med representanter från socialkontoret i Mönsterås.

Exakt vad beslutet handlade om vill inte Kempe gå in på eftersom det råder sekretess. Men enligt säkerhetschefen var de hotfulla personerna inte nöjda med beslutet som fattats.

Det ble en svært amper stemning. Kontorpersonalet ble truet, og selv om kommunen satte inn vektere onsdag morgen, var uroen stor. Personalet trenger kanskje et ekstra integreringskurs?

 

– Vi hade ett resonemang med polisen och kom fram till att hotbilden kvarstår. Då valde vi det enklaste alternativet att flytta på de 20-talet anställda, säger Claus Kempe.

En mann i 20-årene ble pågrepet av politiet. En annen ble sendt til sykehus og en tredje bortvist. Hvor lenge sosialkontoret forblir på den hemmelige adressen, gjenstår å se. Det er vanskelig å bedrive offentlige tjenester som publikum ikke kan oppsøke.

Tillitssamfunnet, sa du? Nei, det forsvinner raskt nå. Trusselsamfunnet overtar. Det er mye mer effektivt for dem som bare vil ta.

Expressen  Folkbladet Barometern.se