Nytt

24-åringen ble skutt og drept torsdag i forrige uke. Med litt flaks kan drapsetterforskningen settes i gang onsdag – nesten en uke etter.

Document skrev i helgen om drapet som sprengte malmöpolitiets kapasitet. Natt til torsdag ble en mann funnet hardt skuddskadet ved Munkhättegatan i Malmö. Den ustraffede, nybakte tannlegen Rami Amin døde kort etter på sykehuset. Problemet var at dette var det tolvte drapet i byen i år, og politiets drapsetterforskere har hendene fulle.

Førstestatsadvokat Pär Andersson var oppgitt: Hvis ikke etterforskningen ble styrket ville den bli nedlagt, kanskje allerede mandag. «Jag får väl se på måndag om det blir något överhuvudtaget eller om vi skriver av ärendet,» sa han til Sydsvenskan.

Etterforskningsgruppen bestod natt til torsdag av fire personer i tillegg til ham selv som etterforskningsleder. Mandag morgen var det enda verre; da var bare to politifolk igjen. Optimalt skal 25-30 jobbe heltid på en drapssak.

chefsaklagare-par-andersson

Men saken blir i hvert fall ikke henlagt. Mandag holdt ledelsen i Region Syd krisemøte om den desperate mangelen på drapsetterforskere, og Andersson ble tildelt noen flere politifolk for å prøve å løse saken. Andersson låter fremdeles resignert:

– Jag skulle få fyra förhörsledare. Men jag har inte sett dem än. Så vi får väl se hur det blir.

– De är ju inte på plats än och det är tveksamt om de kommer på plats imorgon [tisdag]. De ska ju lösgöras från sina nuvarande arbetsuppgifter, säger Pär Andersson.

På den positive siden regner politiledelsen med at det skal være mulig å løse drapet med færre enn 30 personer.

– Det är en skala i hur svårutredda mord är. Utifrån hur det här fallet ser ut är det nog en riktig resurstillsättning som det blir nu, sier polisområdeschef Stefan Sintéus.

Førstestatsadvokat Andersson sier at politiet har fått tips om tre-fire interessante mulige motiv til hvorfor 24-åringen ble drept.

 

Tips om mordet på Balladgatan kan börja utredas – på onsdag