Nytt

En massiv politiinnsats pågikk i kveld i Gamlestaden i Göteborg. Maskerte ungdommer truet både hverandre og politiet, som var tilstede med styrker i fullt kamputstyr.

– 50-60 personer har kastat sten mot parkerade bilar och mot våra enheter. Det har även kastats en del bangers, sier vakthavende befal Joakim Hansson ved Göteborg-politiet til Göteborgs Posten (GP).

Ifølge politiet var opprinnelsen til opptøyene et arrangement for HVP-vaksine; vaksine mot livmorhalskreft. Siden dukket det opp en motdemonstrasjon. Det er litt uklart hva motdemonstrantene var for eller imot. Det er vel litt usannsynlig at det er vaksinemotstanderne som har blitt såpass militante, men denne gjengen ville i hvert fall ha bråk. Det hele startet ved 21-tiden.

– Det är oroligt där nere just nu. Det har varit en manifestation i området och när den höll på att avslutas så dök en motdemonstration upp och dessa är nu i konflikt med varandra, sa Joakim Hansson til GP tidligere i kveld.

– De gör ruscher mot polisen, ett 30-tal åt gången, de kastar sten, sa et vitne til GP. – Det är flera hundra ungdomar här som beter sig hotfullt. De har även kastat saker mot polisen.

Politiet var tilsynelatende uforberedt på utviklingen. Ifølge et vitne var de tilstede med kun to politibiler da oppløpet startet – ved 22-tiden var femti mannskaper på plass, inkludert opprørspoliti.

Ved 23-tiden var det ifølge politiet rolig på plassen.

 

Polis attackerad med sten och smällare i Göteborg

polis-upplopp-alby-78437764

Arkivbilde