Nytt

Helt siden rettssaken mot Geert Wilders åpnet har populariteten til Frihetspartiet vært økende. Fredag ble Wilders dømt for å ha oppfordret til diskriminering av marokkanere, men ikke til hat. Han fikk heller ingen bot.

Wall Street Journal tror at dommen bare vil øke Wilders popularitet foran valget i mars.

Å reise rettssak mot en politiker som lever under konstant bevoktning for uttalelser om muslimer, var en politisk dumhet av dimensjoner. Wilders gjorde ikke annet enn å spørre velgerne om de ville ha færre eller flere marokkanere. Marokkanere er overrepresentert på krimstatistikken.

Nederland er sterkt polarisert. Rettsforfølgelse vil bare skape sympati.

The verdict comes at a critical time as the Netherlands prepares for a general election in three months. Amid a wider rise in populist forces across Europe, Mr. Wilders is leading in many opinion polls and his popularity has risen since the start of his trial. Analysts have said that no matter the outcome, his polling numbers are likely to get another boost.

http://www.wsj.com/articles/dutch-politician-geert-wilders-guilty-of-inciting-discrimination-not-hatred-1481282186