I Marokko viste statskanalen M2 hvordan kvinner kan skjule familievold ved hjelp av sminke. Slik at de kan fortsette å leve som om «ingenting hadde skjedd».

Marokkanske kvinner reagerte med skrekk etter at programmet Sabahiyat på kanal 2M viste en smilende makeup artist som demonstrerte hvordan man kunne dekke over blåmerker i ansiktet etter å ha fått juling av ektemannen.

 

“We hope these beauty tips will help you carry on with your daily life”, the host said at the end of the segment, broadcast on 23 November – two days before the International Day for the Elimination of Violence Against Women.

Responsen lot ikke vente på seg. Hundrevis av kvinner underskrev en underskriftskampanje for å få tv-kanalen til å beklage programmet. TV-kanalen måtte skrive en beklagelse på sin Facebook-side hvor de innrømmer at det hadde vært en ‘redaksjonell feilvurdering gitt alvoret i spørsmålet om vold mot kvinner’.

2m-beklagelse

Og de fjernet filmklippet som allerede hadde spredd seg raskt på Twitter.

 

2m-beklagelse1

The Guardian