De svakeste blant oss er avhengig av at samfunnet beskytter dem. I våre vestlige og nordiske kulturer har vi helt siden kristendommens innførelse beskytte de svakeste. Man sparker ikke nedover. Det er  en type vold vi ikke vil vedkjenne oss. Mobbing og plaging blir nok aldri borte og grensesettingen gjelder for hver ny generasjon. De aller fleste plagerne merker ubevisst når offeret har fått nok.

I andre kulturer er det helt andre regler og terskler – de svakeste har liten beskyttelse og man gir seg ikke med å sparke selv om noen ligger og krøker seg på gulvet. Proposjonalitet er ofte et ukjent begrep. Det har mange fått bittert erfare. Tommy Robinson skrev i sin bok «Enemy of the State» om hvordan innvandrergjengene angrep i flokk mot enkeltpersoner da han vokste opp. Til da et fullstendig ukjent konsept for en hooligan fra Luton. Det var ikke fair play. Mentaliteten var en helt annen.

Vi så noe av den samme mentaliteten da en gjeng med mindreårige asylsøkere gjengvoldtok en rullestolavhengig kvinne på Gotland. Det fikk hele Sverige til å reise bust. Det var for drøyt. Men nå har nok en funksjonshemmet kvinne blitt voldtatt. Og før det er gått et år har vi sikkert skrevet om enda en.

På torsdag ble det rapportert en voldtekt av en funksjonshemmet ung kvinne i Sverige.

En ung kvinna misstänks ha våldtagits på en vuxenskola i en västsvensk kommun. Den drabbade kvinnan har en funktionsnedsättning, enligt uppgifter till GT.  Våldtäkten ska ha inträffat i skolans dusch, enligt polisanmälan.

– Det finns uppgifter som säger att det ska vara så, ja. Men jag vet inte hur det ser ut där uppe på platsen, så jag vågar inte säga exakt hur det ser ut, säger polisens inre befäl.

– Vi håller på och utreder det. Men det finns spår som vi har att gå efter, så det är väl inte helt omöjligt att få fram en gärningsman, säger polisens inre befäl.

Ingen er så langt pågrepet. Og politiet har heller ikke gitt noe signalement på gjerningsmannen. Det er i det hele tatt minimalt med informasjon i avisene. Ikke engang hvor det hendte. Svenskene har mistet bakkekontakten til den grad at de til og med debatterer hvorfor man automatisk antar at overgriperen er en mann.

Snart blir medierapporteringen begrenset til: Noe har hendt.

Gøteborgposten