Hans Lysglimt, kjent som "Trump-supporteren" i norsk riksmedia, forklarer i filmsnutten hvordan NRK Debatten blir skreddersydd av de politisk korrekte. Personen NRK skal "ta" får ikke vite spørsmålene og vinklingene på forhånd, og får selvsagt ikke være med videre når Trump skal debatteres av NRKs panel av "eksperter", som tilfeldigvis alle støtter Hillary. Undertegnede kan bekrefte at det er akkurat slik det foregår på Marienlyst. Da jeg ledsaget Hans Rustad til Dagsnytt 18 med Snorre Valen, pludret NRKs ansatte med Documents redaktør før sending. Valen hilste på Rustad som om de var gamle bekjente, og som om han aldri hadde et vondt ord om Document. Straks de var på luften, kastet NRK og Valen seg over Rustad med brunbeising og rasisme-anklager. I samme sekund som sendingen var over, returnerte Valen til sin "svigermors drøm" persona, strakte frem hånden og ønsket på snarlig gjensyn. Borgerskapets sønner er for godt oppdratt og jeg skammer meg den dag idag for at jeg på refleks tok imot hånden til Valen etter sending, han som minutter før hadde kalt min kollega for rasist. Valen oppførte seg som om ord ikke har konsekvenser. Documents redaktør håndhilste ikke, han er gammel kulturradikaler, og lot seg ikke narre av spillet før og etter sending, selv om rasisme-anklagene kom bardus på, det var langt ifra slik NRK hadde solgt inn intervjuet på forhånd. Til Snorre Valens forsvar må jeg legge til, at hans opptreden i NRK var profesjonell og rutinert. I den forstand at han faktisk ikke så ut til å legge følelser eller overbevisning bak rasisme-anklagene, annet enn når han var på luften. Det var bare en del av "jobben", kl.17 spise middag, kl.18 kalle Rustad rasist på NRK, kl.19 rockekonsert... ikke rart at han følte at rasist-beskyldninger kunne etterfølges av vennlig smil og håndtrykk, det er jo bare spill for galleriet, alt sammen. Den kynismen sitter like tykt i NRK-veggene.
For å lese denne artikkelen nå, må du bli abonnent eller logge inn hvis du allerede er. Artikkelen blir forøvrig frigitt 12 timer etter publisering.