Nytt

dow-jones-post-trump

Den viktige Dow Jones-indeksen har økt med ca. 2,2 % etter at New York-børsen åpnet morgenen etter presidentvalget i USA. Det ser dermed ut til at valget av Trump ikke har avstedkommet noen nedsmeltning i finansmarkedene. Skal tro om noen hadde sløst bort penger på put-opsjoner?

Wall Street Journal skriver:

Stocks and the dollar leapt higher Thursday while bonds remained under pressure as investors bet that a Donald Trump presidency could mean more fiscal stimulus, lower corporate taxes and higher inflation.

Renten på amerikanske statsobligasjoner er gått opp:

Treasury note rose to as high as 2.118% from 2.070% on Wednesday, when it climbed above 2% for the first time in nine months.

Resten av verden ser heller ikke ut til å ha blitt grepet av panikk:

Investors around the world followed Wall Street’s lead Thursday, with markets in Europe climbing about 0.4% after shares in Japan rebounded more than 6%.

Stocks in Shanghai added 1.4%, Hong Kong markets added 1.9%, and Australian shares rallied 3.3%.Japan’s Nikkei Stock Average climbed 6.7% on Thursday in its best day since February, as the market more than reversed an initial selloff following the surprise outcome of the U.S. presidential race.

ANNONSE

Markedene er nok en smule i villrede, men ser ut til å legge større vekt på Trumps løfter om investeringer i infrastruktur enn på utsiktene til større handelshindringer med Kina. En dag vil de kanskje ikke se så nervøst på dette siste heller.

 

Wall Street Journal

ANNONSE

Mest lest

Minervanetts svake nerver

Der alle ulike er like