Nytt

Det tar tid før groomingsakene kommer for retten. I mange tilfeller har mediene hatt referatforbud, ikke minst fordi det er mange mindreårige ofre involvert.

I begynnelsen av september ble syv somaliere fremstilt for retten ved Bristol Crown Court, anklaget for 46 brudd på loven, inkludert voldtekter, voldtekt av barn under 13 år, seksuelle overgrep og trafficking for seksuell utnyttelse. De syv er en del av en større gjeng på 13.

32169somaligang

Voldtektsmennene fortalte ofrene at det var deres «kultur og tradisjon» å bli voldtatt og delt med andre for sex.

De tiltalte er:

Sakariya Sheikh, 23, kjent som ‘Zak’; Abdirahman Galal, 26, kjent som ‘Ramsey’; Mohammed Osman, 29, kjent som ‘I-Man’; Mohammed Dahir, 24, kjent som ‘Kamal’; Nuridin Mohamoud, 22, kjent som ‘Ahmed’; Abdirashid Abdulahi, 23, kjent som ‘Abs’ eller ‘Older Abs’; og Nasir Mahamoud, 23, kjent som ‘Ace’.

Disse sakene står nærmest i kø i det britiske rettsvesenet.

BBC Daily Mail  The Telegraph