Nytt

En av Tysklands største banker, Deutsche Bank, er inne i en negativ spiral og ingen vet hvor det ender. Angela Merkel har utelukket at staten vil gripe inn. Det øker usikkerheten.

Det siste året har aksjene nærmest vært i fritt fall:

Its shares have been in free-fall for a year, touching a new low of 10.7 euros on Monday, down from 27 euros a year ago. Over the weekend, the GermanChancellor Angela Merkel waded into the mess, briefing that there could be no government bail-out of the bank.

I 2007 sto aksjene i 100 euro.

Det hjalp ikke på tilliten at amerikanske myndigheter ila banken en bot på 14 milliarder dollar nylig. Før ville dette vært penger banken kunne lagt på bordet uten problem. Nå er det usikkert om banken vil klare å betale for seg.

Det snakkes seriøst om at Deutsche Bank kan gå konkurs. Spørsmålet er hva og hvem banken kan rive med seg.

Fallout kan bli stor, skriver Matthew Lynn i Telegraph;

if Deutsche Bank went down, and the German Government didn’t step in with a rescue, that would be a huge blow to Europe’s largest economy – and the global financial system. No one really knows where the losses would end up, or what the knock-on impact would be. It would almost certainly land a fatal blow to the Italian banking system, and the French and Spanish banks would be next. Even worse, the euro-zone economy, with France and Italy already back at zero growth, and still struggling with the impact of Brexit, is hardly in any shape to withstand a shock of that magnitude.

Merkel kjørte et så hardt løp mot greske banker at hun ikke kan anvende en annen standard overfor tyske banker. Det snakkes allerede om at rivalen Commerzbank kan følge med i dragsuget.

På kort tid har to kjente merkenavn fått alvorlige omdømmetap: Først Volkswagen pga juks med utslipp og nå Deutsche Bank. Noe er råttent i Tyskland. Made in Germany er ikke hva det var.

 

http://www.telegraph.co.uk/business/2016/09/26/the-deutsche-bank-crisis-could-take-angela-merkel-down–and-the/

Les også

-
-
-
-
-
-