Nytt

Det heter seg at man skal høre mye før ørene faller av, så hold godt på dem. I dag ble et asylmottak i Nyborg på Fyn evakuert etter at de mottok en bombetrussel. Eller bombetrussel og bombetrussel fru Blom. En person hadde klatret opp på taket av asylmottaket og ropte at han ville sprenge seg selv og hele mottaket i luften! En antatt selvmordsbomber med andre ord.

Politiet og de ansatte gjorde alt etter boka når alarmen gikk. Beboere og ansatte ble raskt evakuert og det tok ikke lang tid før politiet hadde sperret av et område på flere hundre meter rundt det antatte terrormålet. Det vrimlet av utrykningskjøretøyer, og det ble innført flyforbud over området.

Det er Berlingske Tidende som bringer historien, og de har tydeligvis fulgt med litt i timen for de gjør et poeng av at den antatte selvmordsbomberen som raskt ble pågrepet IKKE selv hørte hjemme på asylmottaket.

På dette punktet i historien tenkte jeg i brøkdelen av et sekund at gjerningsmannen kanskje var en rabiat innvandringsmotstander som hadde bestemt seg for å ta igjen med samme mynt, og var villig til å ofre alt, alt for Danmark. Men nei.

Det viste seg at mannen var asylsøker, men bodde på et annet asylmottak på Fyn! Ikke hadde han bombe heller. Til gjengjeld har han kjærlighetssorg.

Nå sitter en 22 år gammel mann fra Iran hos politiet på Fyn og forsøker forklare hvorfor han mente det var en god idé å klatre opp på taket av et asylmottak, skremme vannet av beboere og ansatte med trusler om å sprenge seg selv i luften og sette det lille samfunnet i alarmberedskap. Bare fordi han hadde kjærlighetssorg.

Kanskje sitter det en i Iran og savner ham også? Kunne han ikke ha skrevet et dikt, eller grått seg i søvn?

Eller enda bedre; ikke reist fra kjæresten?