Storbritannias nye utenriksminister mener at boikott av Israel er «tåpelig». Det skriver Silje Rognsvåg i Dagen:

Jeg kan ikke tenke meg noe mer tåpelig enn å boikotte et land som til syvende og sist er det eneste demokratiet i regionen, det eneste stedet som etter mitt syn har et pluralistisk, åpent samfunn.

Uttalelsen fra den lyshårede Boris Johnson falt da han som Londons ordfører besøkte Israel i november i fjor.

Silje Rognsvåg skriver at britene ble sjokkert da han onsdag ble utnevnt til ny utenriksminister i Storbritannia av den ferske statsministeren Theresa May. Brexit-forkjemper Johnson får nå jobben med å sikre en god overgang når Storbritannia skal skilles fra unionen.

Rognsvåg skriver videre at

den fargerike politikeren som aldri har vært statsråd før er ikke akkurat kjent for å ordlegge seg særlig diplomatisk. I 2007 sammenlignet Johnson Hillary Clinton med «en sadistisk sykepleier i et mentalsykehus». Nylig uttalte han at han fryktet å møte Donald Trump om han reiser til New York, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Både May og Johnson er imidlertid kjent for å være Israelvenner. May har kalt den jødiske staten «oppfyllelsen av mange generasjoners kamp», og har lenge pleiet vennskap med britiske jødiske samfunn. Jødiske grupper har takket henne for å sikre statlig støtte til jødiske institusjoner etter en rekke terrorangrep i Europa.

Les mer: Dagen

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂