Nytt

Natt til torsdag begynte det å brenne i et garasjeanlegg i bydelen Kista i Stockholm kommun. Brannen startet i en bil. Ungdommer er sett løpende fra stedet og det ligger bensinkanner ved åstedet. Garasjeanlegget var bygget av trevirke og ilden fikk raskt grep. Politiet prater om 25 – 30 biler som har blitt flammenes rov. Mange beboere måtte evakueres.

Av någon ännu okänd anledning hade det börjat brinna i en bil inne i ett stort garage, som ligger på Århusgatan i Kista, under natten mot torsdag. Enligt uppgifter till SVT Nyheter Stockholm ska så många som uppemot 25-30 bilar ha brunnit.

– När vi kom till platsen så var det flertalet bilar som brann i garaget där som är en träkonstruktion, säger Jan Sundeborn, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.


Vittnen har sett ett gäng ungdomar springa från platsen strax innan elden bröt ut, och man har funnit två bensindunkar i närheten av garaget.

SVT