Nytt

Recep Tayyip Erdogan har det travelt. Han sparker statsminister Ahmet Davutoglu og bruker Mehmet Kaplans avgang som boligminister i Sverige som eksempel på hvor dårlig muslimer i Europa behandles. Erdogan spiller bevisst på motsetninger, motsetninger som han selv konstruerer.

 

erdogan.davutoglo

Kaplan måtte gå etter uttalelser om at Israel oppfører seg som Nazi-Tyskland og avsløringer om at han plejet omgang med tyrkiske ultranasjonalister i De Grå Ulver.

Men dette er ting Erdogan har sagt selv. Når han forsvarer Kaplan er det i virkeligheden retten til å være antisemitt han forsvarer. At Erdogan spiller offerkortet, for ikke å si aggresjonskortet, på vegne av antisemittiske uttalelser, sier noe om hvilken risiko Europa løper ved å slå døren på vid gap for Tyrkia.

EU og Europa bør merke seg: De har gitt Tyrkia under Erdgoan alt: 6 milliarder euro, de har snudd ryggen til at Erdogan knuser demokratiet, og gir nær 80 millioner tyrkere visumfrihet. Likevel svarer Erdogan med å slå Europa i ansiktet.

Så lenge var Erdogan takknemlig. Han gjør det som passer ham.

i en tale til borgmestre og andre lokale ledere i den østlige del af Tyrkiet onsdag om, at muslimske ledere ifølge præsidenten bliver diskrimineret i Europa.

»Se bare, hvad man gjorde i Sverige mod en muslim, der nåede en ministerpost,« sagde Erdogan ifølge bl.a. det svenske medie SVT, inden han fortsatte.

»Jeg er urolig over, hvad der sker i den vestlige verden,« siger han.

Samtidig udtalte han, at lande, der »bærer på en historie med kolonisme, racisme og undertrykkelse« ikke er i en position til at kritisere Tyrkiet, men i stedet »burde lære af Tyrkiet«.

Svenske politikere reagerer, men det er en impotent reaksjon. De tør ikke henge bjella på katten.

At Erdogan sparker Davutoglu tyder på en enda mer autoritær, islamistisk og aggressiv politikk.

 

http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE8633345/erdogan-bruger-omstridt-svensk-politiker-i-kritik-af-vestens-behandling-af-muslimer/