Nytt

To 16-årige salafister har delvis innrømmet angrepet mot et sikh-tempel, Gurdwara Nanaksar, i Essen, Vest-Tyskland, tirsdag. Tre ble såret, deriblant – og alvorlig – en 60-årig sikh-prest. Angrepet har forvoldet religiøse og etniske spennninger i den multikulturelle bydelen, og blant sikher verden over, via bilder og film på internett. Indias generalkonsul i Frankfurt kom til byen for samtaler med politiet, samt forsøke å roe gemyttene.

«De anklagede har klare forbindelser til terror-åstedet», sa Frank Richter, politimester i Essen, nær Düsseldorf, hvor angrepet fant sted. Han bekreftet også på pressekonferansen at to 16-årige salafister delvis har tilstått forbrytelsen.

Film af bombeangrepet. Gurdwaraen er nå under politibeskyttelse.

Et bryllup fant sted tidligere på dagen, med omkring 200 mennesker tilstede, inklusive barn. I et opptak fra angrepet høres eksplosjonen hos sikhene under en musikk-opptreden. Takket være CCTV-bilder ble en av de mistenkte arrestert av spesialsoldater, og den andre «ungdommen» meldte seg snart for politiet, ifølge Westdeutsche Allgemeine Zeitung, WAZ.

Den lokale borgermester, Thomas Kufen, uttrykte sjokk etter angrepet, og sa at han ikke kunne forstå hvordan to unge muslimer var blitt «radikalisert».

Han sa at «det bekymret meg, at det skulle være to 16-årige ungdommer som var kommet ut på en så gal vei», før han stilte spørsmålet: Hvordan skjer denne radikaliseringen?»

Vel, det som er sikkert, er at vi alle må jobbe enda hardere for integreringen. A propos, hvor mange kopper te har du drukket i det siste?

I 1789 var rådet å spise kake. I 2016 skal vi spise vafler…

Bombetrussel Sikh tempel jihadister Tyskland 2016

www.breitbart.com/london/2016/04/21/video-muslim-teens-detained-on-suspicion-of-bombing-sikh-temple/