IS har sendt ut en melding der de tar på seg ansvaret for angrepene i Brussel. Det er nyhetsbyrået Amaq som melder dette.

Utrolig nok har mediene latt som de ikke visste hva eksplosjonene skyldtes, og da det ikke lot seg betvile, gikk de over til å spekulere på hvem som kunne stå bak.

Mediene har rapportert at myndighetene er overrasket over hvor mange som deltok i planleggingen av angrepene i Paris. Salah Abdeslam klarte å holde seg skjul i fire måneder. Det skulle gi en idé om at nettverket omfatter mange flere enn de som deltok i angrepene.

«Islamic State fighters carried out a series of bombings with explosive belts and devices on Tuesday, targeting an airport and a central metro station in the center of the Belgian capital Brussels,» AMAQ agency said.

Belgiske medier offentliggjør bildet de tror er de to angriperne på flyplassen:

TERROR-SUSPECTS_2756197a

The photo shows two men calmly walking through the airport departure lounge pushing trollies.

The men are wearing gloves only on their left hands which experts suggest could have been to conceal triggers to the explosives.

http://www.reuters.com/article/us-belgium-blast-claim-idUSKCN0WO283?mod=related&channelName=worldNews

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂