Det er ikke bare SSB som ikke har «tid og ressurser» til å grave frem de statistikkene som faktisk kunne gitt et innblikk i hvor fort det går i den nedoverbakken vi befinner oss. Også i Storbritannia legges det lokk på informasjon som vi ikke har godt av. Du vet, informasjon av den type som gjør at folk ikke lenger går rundt med mavefølelse og lurer på hvorfor det de ser og opplever til daglig ikke reflekteres i nyhetsbildet.

I Storbritannia lever vi nå i «skrekkens tid». Britene skal skremmes fra å stemme seg ut av EU. Med alle midler. Sist ut er Skatteetaten (HMRC) som ikke vil gi ut noen oversikt over hvor mange innvandrere fra EU-land som befinner seg her.

Migration cover-up fears growing as HMRC refuse to provide National Insurance figures that could show as many as 1.3MILLION extra EU citizens are living in Britain

I Storbritannia har vi ikke personnummer. Derimot har vi noe ligner litt og halter mye: vi har National Insurance number. Dette er ikke noe man blir født med, men noe du får når du har fått deg jobb og skal betale skatt. Utlendinger må søke. Da jeg selv først flyttet hit for over 20 år siden var det litt av en papirmølle å få mitt NI-number. Alle mine norske papirer måtte oversettes – selv skussmålet fra barneskolen (!) måtte sertifiseres av statsautorisert oversetter.

Mangel på personnummer skaper et utrolig bra grunnlag for svindel og dårlig kommunikasjon mellom alle statlige og kommune etater og tjenester. Dette forverres ytterligere når etatene ikke vil utveksle informasjon.

ONS (britiske SSB) har tall som viser at 904.000 EU-migranter har ankommet Storbritannia siden 2010. Så litt problematisk blir det når det viser seg at 2,2 millioner EU-borgere har mottatt National Insurance nummer i samme periode. Stoler man på statistikken som registrerer folk inn og ut, eller på det faktiske antallet som jobber her? Hm…

Officials block release on number of ‘active’ NI numbers held by foreigners

Information could reveal there are far more EU citizens in UK than expected

ONS figures show 904,000 EU migrants have come to Britain since 2010

Government has however issued 2.2 million NI numbers to EU migrants

Akkurat som i Norge så gjemmer man seg bak unnskyldninger om at det blir «for dyrt» å finne frem tallene.

HMRC officials are refusing to answer Parliamentary questions, Freedom of Information Requests or letters from MPs on the grounds it would be ‘too costly’. This put the onus on a separate review of migration figures being carried out by the Office for National Statistics obtaining the data instead. The ONS is due to publish its explanation of why there is such a huge gap between official migration figures and the amount of NI numbers being dished out at the end of May.

ONS har ikke tilgang på National Insurance tall. Men det er de som må forklare hvorfor det plutselig er oppdaget 1,3 millioner flere personer.

But the ONS will not have access to the active NI numbers either – and is not even planning to request them. ONS figures show some 904,000 EU migrants have arrived in Britain since June 2010. In the same period of time, officials have issued 2.2 million NI numbers to EU migrants. Sources say all the ONS review intends to do is examine data on so-called short-term immigration which it already holds, to see if that can explain the discrepancy.

For at ikke velgerne skal bli påvirket av virkeligheten så har offentlige tjenestemenn vurdert å stenge for all informasjon vedrørende innvandring de siste 28 dagene før folkeavstemningen. Dette arbeidet ledes av Sir Jeremy Heywood.

Officials were said to have considered blocking the publication of all immigration statistics during the 28 days before the referendum takes place, along with contentions FOI requests and Parliamentary questions.

Guidance on the so-called purdah period is currently being devised by the Cabinet Office, which is led by Sir Jeremy Heywood – who is dubbed Sir Cover-up by critics.

jeremyHeywood_2361890b

Sir Cover-up holder munnen godt lukket.

 

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂