Etter skuddene mod Krudttønden gikk Omar el-Hussein til internettcafeen Powerplay på Nørrebro og søkte på adresser  til personer som er kjent for sin islam-kritikk. Blant dem var Mogens Camre og Nicolai Sennels (Pegida).

Disse opplysningene kom frem under første dag av rettssaken mot fire menn som er tiltalt for å ha gitt el-Hussein assistanse.

Camre er klar over risikoen han løper:

»Vi er nogle personer fra statsministeren og nedefter, som er underlagt en trussel, som vi ikke tidligere har kendt i vores land,« siger Mogens Camre til Jyllands-Posten.

»Det er den trussel, som jeg og flere af mine venner er udsat for – hvad enten det er Pia Kjærsgaard eller Kurt Westergaard,« siger han

Men det ritzau ikke kommer inn på er at mediene er med på  å øke risikoen og faren ved å fremstille personer som Camre som outsidere og ytterliggående. Som når ritzau nevner at Camre ble dømt for rasisme for en kommentar om islam og nazismen.

Opplysningen om at el-Hussein søgte på kjente islam-kritikere er ubehagelig, fordi det viser hvor tilfeldig det kan være det som skjedde. El-Hussein søkte på og fant adressen til synagogen i Krystalgade. Det visste han heller ikke. Hva om han hadde funnet adressen til en Camre eller Sennels på nett? Kanskje hadde han heller gått dit, hvis det lå nærmere.

 

http://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE8502978/camre-man-formoder-at-han-var-maal-for-omar-elhussein/