Når det kommer til asyl og migrasjon finnes ingen nasjonal solidaritet. Tvertimot er det en usedvanlig bitterhet i ordskiftet. To danske EU-parlamentarikere forsøkte å egle opp EU-parlamentet til å gi den danske regjering en skikkelig gjennomgang for de 12 forslagene til asylinnstramming.

Det viser eposter som TV2 DK er i besittelse av.

De to er Jens Rohde og Morten Helveg fra Radikale Venstre som er meget liberale i innvandringsspørsmål.

I en mail 9. januar til Guy Verhoftstadt, lederen af den liberale gruppe i parlamentet, ALDE, kalder den tidligere Venstre-politiker Jens Rohde regeringens smykkelovforslag for «en skændsel»:

– Mit forslag er, at vi i ALDE og måske parlamentet i sin helhed inviterer Lars Løkke Rasmussen til en debat for at forklare og diskutere, hvad der foregår i Danmark, skriver Jens Rohde ifølge TV 2.

De håpet å få innkalt den danske regjering på teppet slik at forslagene kunne kveles i fødselen. Men innkallingen kom for sent til å gjøre en forskjell.

Utenriksminister Kristian Jensen og innvandringsminister Inger Støjberg var i Brussel mandag. Påfølgende dag stemmer Folketinget for innstrammingene. Prosessen var kommet for langt.

I en felles mail klager de to over at sendrektigheten kostet dem.

 

http://www.politiko.dk/nyheder/pustede-rohde-og-helveg-til-fordoemmelsen-af-danmark

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂