Nytt

Lars Hedegaard er bedt om å stille i retten 26. februar. Han vet ikke selv grunnen, men sannsynligvis er det fordi han kom «i skade» for å nevne sin attentatmanns navn. Det er Basil Hassan og retten har nedlagt navneforbud. Hvorfor er det ingen som forstår.

Basil Hassan kom aldri «hjem» til Danmark. Tyrkiske myndigheter utleverte ham til Islamisk Stat, hvor han sannsynligvis gjør nytte for seg. Det er vanskelig å se at der skulle være nogen grunn til å holde hans identitet hemmelig, annet enn å beskytte hans navn. Men hvorfor vil man beskytte en IS-attentatmann? Det er vanskelig/svært å forstå. Enda sværere er det å forstå hvorfor hans offer skal stilles for retten for å ha nevnt navnet på sin attentatmann.

Det lyder som et teaterstykke av den surrealistiske rumenske dikter Ionesco.