Nysnø må pirkes ut av skoenes såle. Hvis ikke er det umulig å låse bindingen.

Nysnø må pirkes ut av skoenes såle. Hvis ikke er det umulig å låse bindingen.

Det er noe med Norge og snø. Etter en lang snøfri periode lavet snøen ned i rikelige mengder i helgen. Folk trekker ut i det hvite vinterlandskapet. Ikke alle nordmenn benytter anledningen til skisport, men mange gjør det. På Gåsbu utenfor Hamar var parkeringsplassen på vei til å fylles tidlig lørdag ettermiddag. Gamle, unge, tykke, smale, godt trente og mindre trente i skjønn forening.

I Ankerskogen og langs Mjøsa spaserer folk og ungene aker i bakkene

Hvordan sto det til med helgeintegreringen? Noen europeiske språk hører man i sporet. Med et dårlig språkøre høres det ut som skandinaver, sentral- og østeuropeere. Ikke-vestlige mennesker ser ut til å glimre med sitt fravær. På en del negative statistikker er de overrepresentert. I vinterlandskapet ser de ut til å være fraværende.

Det kan være flere grunner til at nordmenn trekker ut i løyper og bakker. Bevisst eller ubevisst, her kan vi være oss selv med mer eller mindre likesinnede.

På vei til løypene.

På vei til løypene.

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629