Feature

Nysnø må pirkes ut av skoenes såle. Hvis ikke er det umulig å låse bindingen.

Nysnø må pirkes ut av skoenes såle. Hvis ikke er det umulig å låse bindingen.

Det er noe med Norge og snø. Etter en lang snøfri periode lavet snøen ned i rikelige mengder i helgen. Folk trekker ut i det hvite vinterlandskapet. Ikke alle nordmenn benytter anledningen til skisport, men mange gjør det. På Gåsbu utenfor Hamar var parkeringsplassen på vei til å fylles tidlig lørdag ettermiddag. Gamle, unge, tykke, smale, godt trente og mindre trente i skjønn forening.

I Ankerskogen og langs Mjøsa spaserer folk og ungene aker i bakkene

Hvordan sto det til med helgeintegreringen? Noen europeiske språk hører man i sporet. Med et dårlig språkøre høres det ut som skandinaver, sentral- og østeuropeere. Ikke-vestlige mennesker ser ut til å glimre med sitt fravær. På en del negative statistikker er de overrepresentert. I vinterlandskapet ser de ut til å være fraværende.

Det kan være flere grunner til at nordmenn trekker ut i løyper og bakker. Bevisst eller ubevisst, her kan vi være oss selv med mer eller mindre likesinnede.

På vei til løypene.

På vei til løypene.