Innenriks

De som reiser med flybussen fra Værnes lufthavn og inn til Trondheim sentrum, passerer Stav hotell, et hotell som er lett gjenkjennelig fordi deler av det er bygd over E6.

I høst ble hotellet gjort om til akuttmottak for asylsøkere, og det er nå innkvartert 180 asylsøkere på stedet. Alle ble fløyet fra Storskog i Finnmark til Værnes. For et par uker siden kunne trønderne lese i lokalpressen at dette asylmottaket koster skattebetalerne 100 000 i døgnet.

 

Stav ligger halvannen mil fra Trondheim sentrum, altså godt utenfor normal gangavstand – og særlig langs en motorveg. Dette stoppet imidlertid ikke asylsøkere som ville på bytur. Mandag kveld begynte de å gå langs E6 inn mot Trondheim.

Sør-Trøndelag politidistrikt fikk mandag kveld flere meldinger om asylsøkere som gikk langs E6, like ved Stav hotell.

Røde Kors reagerte prompte.

– Da vi hørte om meldingene som politiet hadde fått, kastet vi oss rundt. I dag har vi delt ut reflekser til alle beboerne. Dette er viktig og kan redde liv, forteller daglig leder i Sør-Trøndelag Røde Kors, Marita Hoel Fossen.

Hva er refleks?

En del av dem lurte på hva det var for noe. I tillegg er de ikke vant til slike trafikkforhold som på E6. Vi vil derfor informere dem om trygge gåruter i området også, sier lederen.

Mye nytt i et fremmed land – langt hjemmefra.

 

Adresseavisen