De som reiser med flybussen fra Værnes lufthavn og inn til Trondheim sentrum, passerer Stav hotell, et hotell som er lett gjenkjennelig fordi deler av det er bygd over E6.

I høst ble hotellet gjort om til akuttmottak for asylsøkere, og det er nå innkvartert 180 asylsøkere på stedet. Alle ble fløyet fra Storskog i Finnmark til Værnes. For et par uker siden kunne trønderne lese i lokalpressen at dette asylmottaket koster skattebetalerne 100 000 i døgnet.

 

Stav ligger halvannen mil fra Trondheim sentrum, altså godt utenfor normal gangavstand – og særlig langs en motorveg. Dette stoppet imidlertid ikke asylsøkere som ville på bytur. Mandag kveld begynte de å gå langs E6 inn mot Trondheim.

Sør-Trøndelag politidistrikt fikk mandag kveld flere meldinger om asylsøkere som gikk langs E6, like ved Stav hotell.

Røde Kors reagerte prompte.

– Da vi hørte om meldingene som politiet hadde fått, kastet vi oss rundt. I dag har vi delt ut reflekser til alle beboerne. Dette er viktig og kan redde liv, forteller daglig leder i Sør-Trøndelag Røde Kors, Marita Hoel Fossen.

ANNONSE

Hva er refleks?

En del av dem lurte på hva det var for noe. I tillegg er de ikke vant til slike trafikkforhold som på E6. Vi vil derfor informere dem om trygge gåruter i området også, sier lederen.

Mye nytt i et fremmed land – langt hjemmefra.

 

Adresseavisen

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629