Sakset/Fra hofta

I Sverige går det på stumpene. Den svenske pensjonerte professoren Karl-Olov Arnstberg spør, i likhet med mange, hva som skal skje med Sverige og Europa. Han er sikker på én ting: Når det kommer til stykket er det nasjonen det gjelder, ikke EU. EU har ikke noe å tilby.

Politikerna fortsätter att hantera massinvandringen som om den snart tar slut. Det finns ingenting som tyder på det. Moderaterna säger att gränskontroller måste upprättas tillfälligt. En migrationspolitik som byggs upp som en tillfällig insats är vilse i pannkakan. Dessutom, moderaterna bedriver oppositionspolitik. Den verkliga frågan är vad regerande socialdemokrater och miljöpartister kommer överens om. Tänker de fortsätta med pseudoåtgärder som att söka hjälp hos EU, som att kräva att ansvaret fördelas rättvist bland EU:s medlemsstater? Och de gränskontroller de tänker införa, till att börja med under tio dagar. Betyder det att det blir färre som kommer?

Allting tyder på att asyltrycket på Europa eskalerar och om ingenting drastiskt görs så är det bara en tidsfråga innan EU brakar ihop. Nationerna är ”på riktigt” och tvingas upprätta gränskontroller för att överleva. De som inte gör det, kanske gäller det Sverige, kollapsar. Det finns nämligen inget val. EU har inget geopolitiskt alternativ att erbjuda. Nationen är det som gäller.

SONY DSC

 

Ansvar

Politikerne har ansvar, men overfor hvem? Det er det avgjørende spørsmål. Er det overfor vilt fremmede som lykkes ta seg hit, på bekostning av den innfødte befolkningen? Slik ser det ut. Svenske ungdommer må se langt etter muligheten for egen bolig.

Plågsamt är det också att ta del av politikernas hyllningar av sig själva. Det svenska sammanbrottet beskrivs som att ”Sverige är bäst i klassen”, ”Sverige har gjort en fantastisk insats” och ”Sverige har tagit sitt ansvar som inget annat land”. Ansvar är ett skitord i sammanhanget, därför att aldrig någonsin talar svenska politiker om sitt ansvar gentemot väljarna, skattebetalarna och Sveriges medborgare. Det som i verkligheten skett är ju att politikerna totalt tappat bort att deras jobb är att skapa ett bra land för Sveriges medborgare. Det är inte FN och andra överstatliga instanser som finansierar asylindustrin. Det är heller inte EU:s överbetalda funktionärer som får ta smällen, när konsekvenserna av massinvandringen infinner sig.

Fundera lite på de tält som ska smackas upp för asylanter i detta vinterland, därför att bostäderna helt enkelt tagit slut. Under hela efterkrigstiden har bostadsbristen varit en av de största politiska frågorna. Vilka möjligheter har svenska ungdomar att flytta hemifrån, få en egen bostad och bilda familj? Bostaden ingår som en nödvändig komponent i det som är ett av de absolut tyngsta politiska uppdragen. Utan bostad, ingen familj. Ingen familj, inga barn, i varje fall inte så många. Det var bakgrunden till det miljonprogram som förfulade Sverige, men som för några decennier inte bara löste bostadskrisen utan också gav medborgarna bra bostäder med rimliga hyror. Unga människor utan välmatade plånböcker kan i dag titta i månen efter egna bostäder. Gissa varför. Kan det bero på att svenska politiker tagit sitt ansvar?

https://morklaggning.wordpress.com/2015/11/11/konsekvenserna/#more-13953