picasso.gommeuse

Kunstverker setter stadig nye rekorder. Det virker som det er blitt den nye investorobjekt. Prisene er hinsides. Et bilde Picasso malte som 19-åring ble torsdag solgt for astronomiske 67 millioner dollar. Picasso hadde nettopp kommet til Paris. Bildet er av en cabaretartist og heter La Gommeuse. Eieren, milliardæren Bill Koch, oppdaget at det var et annet bilde på baksiden, av Picassos romkamerat Pere Mañach, som ligger naken ute i det grønne. Det bidro nok til å heve prisen.

A nude portrait of a Parisian cabaret dancer by Pablo Picasso — with a raunchy painting on the back — fetched more than $67 million on Thursday night during an impressionist- and modern-art sale at Sotheby’s that collected more than $300 million.

The 1901 painting, “La Gommeuse,” or “The Cabaret Dancer,” was created by a 19-year-old Picasso during his Blue Period and depicts a naked woman whose “very body defines the perverse beauty of the age,” the auction house said.

Koch ga 3 millioner dollar for bildet i 1984.

 

http://nypost.com/2015/11/06/raunchy-reversible-picasso-painting-sells-for-67m/

 

Les også

-
-
-
-
-
-
-