Nytt

Antakelsen om at det var terror som lå bak flyulykken over Sinai der 224 omkom, er styrket, både av den mystiske eksplosjonen i flyet og av en ny video fra IS.

Egypt vil ikke at Airbus-ulykken over Sinai skyldes terror. Det vil true turisttrafikken som er livsviktig for økonomien. Putin vil ikke at det skal være terror, for det kan svekke oppslutningen om engasjementet i Syria.

900.000 britiske turister besøker hvert år Sharm el-Sheikh.

I en ny video fra IS hyller en russisk-talende krigere brødrene i Sinai som skjøt ned passasjerflyet og sier det var en straff for Putins krig i Syria. – Det kommer mer, sier krigeren.

isis_video.sinai

 

Hvis det kan påvises terror kan det få store følger for Egypts turistindustri. Det britiske utenriksdepartement har kommet med reiseråd der det heter at det nordlige Sinai er helt off-limits.

Det skjer stadig angrep.

Meanwhile, news agency AFP reports at least three Egyptian policemen were killed when a suicide bomber rammed his vehicle into a police club in the Sinai Penisula on Wednesday, state media reported, as the Islamic State group claimed the attack.

It took place near the North Sinai provincial capital Arish. The militants have killed hundreds of policemen and soldiers since the military overthrew Islamist president Mohamed Morsi in 2013.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/11974107/Russian-plane-crash-latest-news.html