Nytt

Jihadister stanset mandag to busser med politimenn som ikke var på jobb og i sivil, kommanderte de ut og ned på bakken, hvorpå de henrettet dem en etter en. I alt 25 ble drept.

Drapene vil garantert gi en boost til hærens fremstøt for å bekjempe Brorskapet og islamistene. En stor del av opinionen ser en kontinuitet mellom Brorskapet og de mer ekstreme.

Søndag drepte sikkerhetsstyrker 36 islamister som forsøkte å rømme fra et fengsel.

 

In Monday’s attack, the militants forced the two vehicles to stop, ordered the policemen out and forced them to lie on the ground before shooting them, the officials said. The policemen were in civilian clothes, said the officials, speaking on condition of anonymity because they were not authorized to talk to the media. There was no immediate claim of responsibility for the attack, which also left two policemen wounded.

The officials initially said the policemen were killed when the militants fired rocket-propelled grenades at the two minibuses. Such confusion over details in the immediate aftermath of attacks is common. Egyptian state television also reported that the men were killed execution-style.

 

General Abdel al-Sissi hevder at hæren grep inn for å hindre borgerkrig. De som deler dette perspektivet vil se angrepet i Sinai som bekreftelse på at han har rett. Sympatisørene vil mene at det er tit-for-tat, at vold avler vold.

Men det disse glemmer er at det allerede for ett år siden skjedde et blodig angrep i Sinai: 16 grensevakter ble drept i et tilsvarende angrep for et år siden.

Sinai har utviklet seg gradvis til et lovløst område etter at Mubarak ble styrtet. For to uker siden lot hæren Israel ta ut jihadister i Sinai med raketter fra droner. Et slikt samarbeid kan hisse islamistene opp mot overgangsregjeringen og de militære.

 

http://www.washingtonpost.com/world/middle_east/egypts-turmoil-deepens-compounded-by-militant-ambush-killing-of-25-policemen-in-sinai/2013/08/19/93a168aa-08a7-11e3-89fe-abb4a5067014_story.html