Nytt

IS kjenner ingen grenser: En kroat som arbeidet for et fransk firma ble forrige uke kidnappet litt over to mil utenfor Kairo av IS i Sinai. Onsdag publiserer IS et bilde på Twitter med hodet, kniven og det ferske blodet i ørkensanden. IS stilte ultimatum til myndighetene: Alle kvinnelige muslimske fanger måtte løslates innen 48 timer.DailyMail.com.

Henrettelsen er en maktdemonstrasjon overfor Abdel Fattah el-Sisi som akkurat har strålet seg i glansen av åpningen av ny Suez-kanal.

XVMc8c3e65a-4105-11e5-9a86-0ed4b81db668

Tomislav Salopek, 31 år gammel, led en grufull død for å bli gjort til del i IS’ dramaturgi

The photograph, circulating on Twitter accounts of Sinai Province supporters, shows a man’s severed head placed on his body, with a knife driven into sand next to it and the black Islamic State flag in the background.

Next to the picture are screenshots of Arabic language news articles with the headlines: «Croatia confirms its support for Egypt in efforts to fight terrorism and extremism» and «Croatia affirms its continued support for the Kurdistan region.»

Da en video ble publisert sist uke, bekreftet det franske selskapet at det var Salopek, en tobarnsfar.

Last week, an online video purportedly from Sinai Province showed a man who identified himself as Tomislav Salopek and said the group would kill him in 48 hours unless Muslim women in Egyptian jails were freed.

Ardiseis Egypt, a unit of French oil and gas geology company CGG, confirmed the video showed one of its employees who was kidnapped on July 22 while travelling to Cairo.

Le Figaro skriver at Salopek  jobbet for et seismikkfirma. Det later til at IS gjør et poeng av å vise at det virkelig kunne vært ‘hvem som helst av dere’.

Terror-‘stuntet’ – som er blitt IS’ eget varemerke – kommer rett etter at dusinvis av statsledere var invitert av president Sisi til gjenåpningen av Suez-kanalen. President  François Hollande gjorde et nummer av å rose  samarbeidet med Egypt i kampen mot terror, dvs. IS.

Sisi forsøker å kappe av den islamistiske hånd, men ettersom Brorskapet blir mer og mer voldsvilllige, og terroren kommer over grensene, blir oppgaven bare større. Egypterne stemte på ham for å få sikkerhet og stabilitet. Det vet han. Sisi blir heftig kritisert av Vesten for å være for hard.