Nytt

Utenriksminister John Kerry benyttet besøket hos sin tyske kollega Walter Steinmeier til  å si at USA vil oppjustere antall flyktninger det mottar fra hele verden fra 70.000 til 85.000  i 2016 og med ytterligere 15.000 til 100.000 i 2017.

Det er langt under de tall som hans vert Tyskland mottar. Begrunnelsen Kerry brukte for ikke å motta flere var «sikkerhetsregler».

Men hva skal man da si om land som Tyskland, Sverige og Østerrike som mottar hundretusener uten å ane hvem de er?

På kammerset må amerikanerne bekymre seg for sikkerheten, men de gir ikke uttrykk for det. Kanskje fordi det vil styrke de østeuropeiske landene som er skeptiske til de store strømmene av mennesker, og en voksende europeisk høyrefløy.

Obama-administrasjonen setter ideologi over sikkerhet når det kommer til Europa.

The U.S. will accept 85,000 refugees from around the world next year, up from 70,000, and that total would rise to 100,000 in 2017, Kerry said at news conference with German Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier after they discussed the mass migration of Syrians fleeing their civil war.

Many, though not all, of the additional refugees would be Syrian, American officials have said. Others would come from strife-torn areas of Africa. The White House had previously announced it intended to take in 10,000 additional Syrian refugees over the next year.

Asked why the U.S. couldn’t take more, Kerry cited post-Sept. 11 screening requirements and a lack of money made available by Congress.

«We’re doing what we know we can manage immediately,» he said, adding that the U.S. cannot take shortcuts on security checks.

Men det kan altså europeiske land? Hvor ble det av dette opplagte spørsmålet til Kerry? Og hvordan kan han si det han gjør uten å forstå hvordan det lyder i europeiske ører?

 

Huffiningtonpost.com