Nytt

Det er snart kommunevalg. På Hamar henger beskyldningene om primitiv rasisme løst.

Stortingsrepresentant Tor Andrè Johnsen (Fr.p) blir anklaget for å spre primitiv rasisme. Det er Hamar Arbeiderblad som i en artikkel tar for seg saken der ordførerkandidat Einar Busterud (By og bygdelista, BBL) kommer med krass kritikk mot stortingsrepresentanten.

Busterud

Einar Busterud – Facebookbilde

Busterud lar seg forarge over de mange innvandringskritiske artiklene fremskrittspartimannen Johnsen lenker opp til, og uttaler at lenkene tilhører useriøse aktører som benytter seg av falske kilder. Det er Document.no og Human Rights Service(HRS) som blir nevnt i artikkelen.

Hamar Arbeiderblad klargjør ikke på noen måte hva Document eller HRS er og står for.

I disse folkevandringstider henger rasismekortet løst. Religionskritikk havner også innunder rasismebegrepet, hvis det er snakk om islam vel og merke. Er man kritisk mange nok ganger er man nå primitiv rasist. Du verden! Det er ikke nok å bare være rasist lenger, nå skal det være primitiv rasist! Da kan man stemples som tilbakestående og dum i tillegg til å være rasist. Ikke dårlig, Busterud! Denne har du brukt litt tid på å pønske ut.

Frps flyktningepolitikk skal være grunn til at ingen partier bør samarbeide med dem i Hamar kommunestyre.

Det nye Norge skal aller helst bli mottatt på Hedmarken med åpne armer og et ukritisk sinn.

Nok en gang handler det om islam/innvandring, og nok en gang kommer ikke disse gruppene godt ut av vinklingen.
Denne gangen er det en henvisning til en artikkel fra nettstedet dokument.no – et nettsted Johnsen hyppig lenker til – han legger ut.
Artikkelen handler om en navngitt muslimsk jente. I artikkelen påstås hun å posere med et IS-flagg på sin Facebook-side samtidig som hun har fått jobb i en navngitt barnehage i Oslo.

«I artikkelen påstås hun å posere med et IS-flagg på sin Facebook-side..» Hvorfor gikk han ikke bare inn og sjekket Facebook-siden hennes? Dette var jo ingen påstand, men et faktum.

Stortingspolitikeren har alltid vært aktiv på sosiale medier og har i flere år hyppig lagt ut kritiske kommentarer rundt innvandrere og kriminalitet, men i de siste ukene har han giret opp.
Siden 6. august har Johnsen lagt ut 30 statusoppdateringer som omhandler islam, innvandring og asyl- og flyktningspolitikk, samtlige av dem med en «negativ vinkling». Mange av dem nyhetssaker fra tradisjonelle medier, men et stort antall henter han fra sider som Document.no og Human Right Service.

Ja, det er rart at vi har så mange artikler som omhandler islam, innvandring og asyl- og flyktningspolitikk som har negativ vinkling. Tross alt plukker vi artikler fra både BBC, The Guardian, The Independent, The Times, Le Monde, Le Parisien, Daily Mail, Dagens Nyheter, Aftonbladet og alle de andre avisene som burde vite bedre enn å omtale disse temaene på en slik negativ måte. Internasjonalt sett så mangler det rett og slett gode reportasjer som «Dalen vår». Selv svenske aviser burde slutte å rapportere om skyting, drap, skolebranner, bilbranner og bråk på asylmottak. Det ødelegger hele det gode inntrykket som Busterud synes vi må jobbe for å ivareta. Heldigvis gjør norske aviser jobben sin. Vi kan alltid stole på at VG, Aftenposten og Dagbladet kommer med daglige solskinnshistorier som viser at alt går den rette veien.

– Han sprer primitiv rasisme, og det er selvsagt helt bevisst, sier Einar Busterud.
Einar Busterud (BBL), som kjemper om å bli ordfører i Hamar, er klokkeklar på at Johnsen er bevisst når han legger ut alle lenkene sine på Facebook.
– Han sprer primitiv rasisme, og det er selvsagt bevisst, sier Busterud.
– Hva legger du i dette?
– Han bruker falske kilder fra useriøse aktører og benytter seg av innvandringskortet.
– Er slike utsagn ødeleggende for den lokale valgkampen?
– Så lenge folk overser det, så gjør det ikke det. Og det tror jeg de aller fleste gjør.
– Hva tenker du om at Johnsen er stortingsrepresentant for befolkningen i Hedmark?
– Stortingsrepresentanter bør ha evne til å tenke nyansert, ikke opptre primitivt.
– Kan du samarbeide med Frp lokalt når du mener representanten til partiet på Stortinget sprer primitiv rasisme?
– Jeg håper at ingen i kommunestyret kan samarbeide på basis av Frps flyktningpolitikk, men stiller Hamar Frp seg bak Johnsen? Det er jo også interessant, sier Busterud.

Busterud spesifiserer ikke de falske kildene. Kan det være The Times han mener? Budstikka virket også litt skeptisk og nevnte tre spesifikke artikler vi nylig har publisert på websiden vår.  Hadde de tatt seg bryet med å lese artiklene våre, ville de finnet lenker til New York Times, The Times, Daily Mail og Aftonbladet. Men for de med finslipte hersketeknikker er det selvfølgelig lettere å avfeie oss som useriøse aktører med «falske kilder».

Her er litt hjelp til deg, Busterud: Kanskje stortingsrepresentant Tor Andrè Johnsen legger ut denne artikkelen på Facebook også : )

Dette er de tre artiklene som Budstikka var opptatt av. De er sikkert representative for den primitive rasismen som spres.

New York Times:
https://www.document.no/2015/08/syrisk-islamist-gruppe-frir-til-vesten/

http://www.nytimes.com/2015/08/26/world/middleeast/ahrar-al-sham-rebel-force-in-syrias-gray-zone-poses-challenge-to-us.html?nlid=30317720&src=recpb&_r=1

 

The Times og Daily Mail:

http://www.thetimes.co.uk/tto/news/world/europe/article4537140.ece
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3209844/At-800-Islamist-extremists-ready-launch-attacks-Europe-returning-Iraq-Syria-intelligence-services-warn.html
Aftonbladet:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article21302571.ab

Hamar Arbeiderblad