Innenriks

Flyktningene strømmer til greske ferieøyer.  Flyktningehjelpen mener det er dramatisk at dette skjer i Europa.

Hva ønsker de at man skal gjøre? Bygge nye hoteller til flyktningene?

Det fortelles at flyktningene bor vegg i vegg med skandinaviske turister. Noen turister har med seg utstyr som de gir bort til flyktningene.

Et spørsmål trenger seg på: Hvor lenge er det attraktivt å reise til en ferieøy som stadig blir mer full av flyktninger?

– Det er ganske dramatisk å se at dette skjer i Europa. Det bodde 700 mennesker på hotellet, som bare hadde noen få rom. De aller fleste sov ute. Det er satt opp bare noen få doer, og en vannslange slik at de kan vaske seg litt. Men de sover oppå hverandre, og det er ikke strøm, sier han, og legger til:

– Dette skjer vegg i vegg med der skandinaviske turister er på ferie.

– Får mange henvendelser
En av Norges største reiseoperatører, Apollo, forteller til Dagbladet at de jevnlig er i kontakt med myndighetene på blant annet Kos og Rhodos for å få informasjon om flyktningstrømmen.

– Vi har også jevnlig kontakt med våre reisende der nede for å høre hvordan de har det. Dette har så å si ingen konsekvenser for våre kunder, bortsett fra at de sier at det er sårt å se, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonsrådgiver i Apollo.

Seinest i går la Apollo ut en melding med informasjon om situasjonen på sine nettsider, for å kunne berolige sine kunder.

– Vi har fått mange henvendelser, og så et behov for å gi informasjon om situasjonen. Henvendelsene vi får, inneholder også et ønske om å hjelpe. Det er mange turister som nå tar med seg for eksempel ekstra klær eller tepper for å kunne gi det bort der nede.

Dagbladet