Nytt

Franske biskoper mobiliserer de troende til å stå for sikkerheten i kirkene. Kirkegjengere som går til alters blir bedt om å ta med veskene, de bes varsle eierløse gjenstander og holde øye med folk som går i klær som ikke passer med årstiden.

Det er ganske skremmende beskjeder hvis man tenker etter. Underliggende er et budskap om at det kan komme selvmordsbombere inn i kirkene.

Har biskopene en grunn for å sende ut advarselen, eller er det nesten-terrorangrepet på to kirker i Villejuif utenfor Paris som ligger bak? Sid Ahmed Ghlam skulle til å aksjonere, da han kom til å skyte seg selv så alvorlig at han måtte ha legebehandling. Det var ingen tvil om at han mente alvor. Han hadde skutt og drept eieren av en bil han hadde tenkt å benytte.

Franske katolikker skal snart feire Marias opptagelse i himmelen. De er i den anledning advarselen er sendt ut. Kirken har ikke råd til vakthold i 45.000 kirker, men ber menigheten følge med.TheLocal.

The country’s Ministry of Interior and the Conference of Bishops in France (CEF) have written to religious leaders across the country reminding them of the security procedures that need to be in place in churches.

Rather than boost the current level of security around France’s 45,000 places of Christian worship, the government wants churchgoers to play a role in thwarting any possible attacks.

“Parishioners, whether regular or occasional and visitors, be involved in your own security,” reads the poster to be put in churches, that was published in La Croix newspaper.

The memo, sent out at the end of July in time for this weekend’s feast of Assumption, which generally sees a rise in church goers, lists a number of measures that can be taken.

“Don’t leave your bags alone during communion, signal any abandoned object and keep an eye out for clothing not appropriate for the occasion,” it reads.