Nytt

Politiet har aldri lagt skjul på at mange av Oslos dopselgere er mindreårige asylsøkere som har stukket av fra forskjellige asylmottak. Ifjor kom det også frem at mange av dem tok Bergensbanen for å drive narkosalg i Bergen også. Men etter at man stengte Nygårdparken forsvant plutselig mange av de utenlandske narkoselgerne fra Oslo. Det ble vanskeligere å finne kundene, tidligere hang de jo rundt i parken.

Det ble mindre attraktivt å reise helt til Bergen for å lete etter kunder og dermed forsvant selgerne. For alle med stort hjerterom som ikke er helt oppdatert på hva som egentlig foregår, så kan vi opplyse om at de unge mennene som driver narkosalg også gjerne kalles «enslige asylbarn». Ikke alle er under 18 år selvfølgelig, og mange av dem har fått avslag på asylsøknadene. I takt med regjeringens effektivisering av utsendelser av asylsøkere med avslag, har også disse i større grad enn før blitt sendt ut av landet.

NarkoBergen3_0_990848a

Nygårdsparken var Bergens narkosentral i mange år.

I 2012 anslo man antall sprøytenarkomane i Bergen til å være mellom 2500 og 3000, så det er et godt marked for de som vil selge heroin og hva nå annet man sprøyter inn i kroppen for å føle seg høy. Bergens Tidende  skrev om problemet med de dopsselgende asyl»barna» for flere år siden.

Men den nederste delen av Akerselva i Oslo er selvfølgelig fremdeles en god løsning for dopselgerne som ikke lenger tar turen med Bergensbanen. Tenk, de ble ikke engang betatt av Hardangervidda eller følte seg fristet til å gå av på Finse. Hvordan kunne man forvente at denne gjengen noensinne skulle integreres i Norge?

NRK